ELI-Alps Lézerkutató Központ

Fejlesztő
ELI-HU Nonprofit Kft.
Kivitelező
Strabag-Swietelsky konzorcium
Tervező
ARTONIC Kft. – Szőkedencsi Géza
Az Extreme Light Infrastructure (ELI) projekt szerves része az európai kutatási nagyberendezések tervezett, ill. épülő azon generációjának, amelyet az Európai Kutatási Infrastruktúrák Stratégiai Fóruma (ESFRI) fog össze.

Az Extreme Light Infrastructure (ELI) projekt szerves része az európai kutatási nagyberendezések tervezett, ill. épülő azon generációjának, amelyet az Európai Kutatási Infrastruktúrák Stratégiai Fóruma (ESFRI) fog össze. Az ELI a világ első olyan létesítménye lesz, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett teszi lehetővé, akár az úgynevezett ultra-relativisztikus tartományban is.

Ezzel új utak nyílnak majd meg a fizikában, valamint olyan új technikai fejlesztéseket is megalapozhat, mint amilyen a relativisztikus mikroelektronika és a kompakt (asztali méretű) lézeres részecskegyorsítók. Az ELI az anyagtudomány, az orvostudomány és a környezetvédelem számos területére jelentős hatással lesz majd. Forrás: portfolio.hu

Felhasznált termékeink

Ellipsun fix klipszes vagy végelemes rögzítésű árnyékolók

Ellipsun kültéri forgatható alumínium árnyékolók

Függőleges lamellás árnyékolók

Separet FTS motorosan ellenhúzott ablaknapellenzők