Pécsi Klinika – gépészeti lamellás szellőző és óriáslamellás árnyékolók

Fejlesztő
Pécsi Tudományegyetem
A klinika épületgépészeti berendezései elé került SYBA lamellás gépészeti szellőzőm valamint fix, klipszes Ellipsun óriáslamellás árnyékolók kerültek az épület üvegfelületei elé.

A pécsi 400-ágyas klinikán a szerelt homlokzatburkolat alá rejtetten elhelyezett textilárnyékolók nagy mennyisége  jelentette inkább a kihívást, míg a K-i homlokzat egyedi E300-as lamellás rendszerének építészetileg igen hangsúlyos egyedi keretrendszerének tervezése-kivitelezése-szerelése komoly feladat volt. Konzoljainkat a burkolat előtt kellet felszerelni, majd a homlokzatképzés után a keret és a lamellázat megszerelésére minimális idő állt rendelkezésre.

A lamellák motorosan forogathatóak.

 

Tetőn a gépészet köré egy 120Z lamellás gépészeti falat kellett építeni oly módon, hogy a tetőszigetelést csak pár ponton lehetett áttörni, a legtöbb oszlop szabadon, egy betonlapon áll.

Mivel az épület igen magas, a DIN szerinti szélnyomásértékek alapján végül egy felső kikötést is be kellett építeni, de az idő megmutatta, hogy a konstrukció statikailag megfelelő lett, a horganycott gépészeti elemek helyett egy esztétikus porszórt lamellás felület látható a város több pontjáról.

Felhasznált termékeink

Ellipsun fix klipszes vagy végelemes rögzítésű árnyékolók