•  a kedvezményezett neve: SYBA Napvédelem Kft.
  •  a projekt címe: CNC megmunkáló központ beszerzése a SYBA Napvédelem Kft-nél
  •  a szerződött támogatás összege: 14 297 010 Ft
  •  a támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása

A 2011. év elején megvásároltuk a pásztói telephelyünket (6 414 m2), amelyben a 2013-2015. évben megvalósítottuk az ÉMOP-1.1.1/F-11-2012-0075 projektünk keretében a biobrikettáló gépsorunk beszerzését, illetve felújítottuk telephelyünket (1 763 m2 felépítmény). Ezt a telephelyet fejlesszük, és vásárolunk meg a jelen projektünk keretében 1 db CNC megmunkáló munkaállomást, amely segítségével az árnyékolóink acél és alumínium vázszerkezetét, illetve alumínium alkatrészeket tudunk készíteni. Ezeket eddig külső vállalkozástól volt szükséges megvásárolnunk.

Ez a munkaállomás azért fontos számunkra, mivel eddig nem volt kapacitásunk furatolni a tartóinkat, illetve sokkal magasabb minőségű termékeket lehetséges előállítani ezen berendezéssel. A külső vállalkozás helyett saját munkavállalói létszámmal lennénk képesek ezen munkafolyamat elvégzésére. A jelenlegi tevékenységhez kapcsolódóan lényegesen módosított és jobb minőségű termékek jöhetnek ezáltal létre. Hatékonyabb munkavégzés várható, illetve jelentős mértékben javított és a vevői igényekhez sokkal rugalmasabb termelési módszert vezethetünk be.

A beszerzendő CNC megmunkáló munkaállomással a gazdasági tevékenységünk hatékonyabbá válik, a vevői igényeket rugalmasabban tudjuk kiszolgálni az előállítani képes acél és alumínium vázszerkezet, illetve alumínium alkatrészek gyártásával. Mivel nem külső vállalkozás közvetítésével, hanem saját munkavállalókkal tudjuk szinte a teljes gyártási (és tervezési) folyamatot megvalósítani, ezáltal a vállalkozások közötti kommunikációkból származó hibák gyakoriságát csökkentsük. A jövedelmezőségünk növekszik, a munkaállomással eleddig új alkatrészeket tudunk készíteni, amelyet csak drágán tudtunk beszerezni jelentős időveszteséggel avagy csak nagyobb raktári készletek felhalmozásával, amely szintén a jövedelmezőségünket vetette vissza. A CNC munkaállomással sokkal hatékonyabbá válik az egyedi termékek gyártása, a tervezéstől a késztermékig nem hetek, hanem akár csak órák telhetnek el, sokkal gyorsabb beavatkozásokkal, módosítási lehetőségekkel. Ezzel kiküszöbölhetünk felesleges körbejárásokat, időben lerövidül az egyedi késztermék, alkatrészek előállításának folyamata. Nagyban rugalmassá tudjuk tenni a munkaállomással az egyediséget, azaz az egyedi termékek, alkatrészek gyártását, ezáltal időt, pénzt és energiát tudunk megtakarítani a vevőink és saját magunk részére egyaránt.

Összege: 91 000 €, azaz 314,22 Ft/€ árfolyamon 28 594 020 Ft

  •  a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés),

A Projekt megvalósításának kezdete: 2018.04.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.10.01

  •  projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01864