A nagy nyári melegben hajlamosak vagyunk mindig és mindenhol az árnyékot keresni. Az utcán, a munkahelyen, a kertben, sőt még a saját lakásunkban is, és amilyen ereje van a Napnak manapság, ez természetesen egyáltalán nem meglepő. Amennyiben makulátlan kültéri megoldást keresünk saját lakókörnyezetünkbe, úgy a napellenzők különféle típusait ajánljuk, melyeket kifejezetten azért álmodtunk meg, hogy valóban mindenhol képesek legyenek kellemes árnyékot, ezáltal hűvöset teremteni számunkra, legyen az a kertünk, az erkélyünk, a télikertünk, vagy éppen a saját hálószobánk.

A ponyvás árnyékolók közé sorolható napellenzők között ma már rengeteg különféle megoldással találkozhatunk, melyek kivétel nélkül azért születtek, hogy a nyári időszakban megkönnyíthessék az életünket azáltal, hogy még a nagy melegben is kellemes hőmérsékleteket kínáljanak nekünk. Mivel sokan nem ismerik még a napellenzőket, gyakran nem is tudják, hogy melyik típus mikor és pontosan hol alkalmazható.

Terasz, medence árnyékolása

A csuklókaros napellenző a legismertebb ponyvás árnyékoló a piacon. Vélhetően mindenki találkozott már valamelyik típusával, hiszen kávézók, éttermek és egyéb vendéglátó-ipari egységek kedvelt megoldásáról van szó, melyek nemcsak reklámhordó felületként funkcionálhatnak, hanem mutatós mintázataik révén könnyedén fel is tudják öltöztetni az adott helyszínt.

Továbbiakban az erkély, a nyílászárók, valamint a télikertek árnyékolására adunk hasznos tippeket.

forrás: www.lakberinfo.hu